Naš Aleksandar Radunović je nacionalni prvak Crne Gore u cestovnom biciklizmu!!!

Ima li boljeg načina započeti izvještaj utrkama ispunjenog vikenda?!

Prijeđimo odmah na stvar i pročitajmo što nas Aleks kaže o samoj utrci:

“Utrka se vozila po izuzetno teškim i vrućim  uvjetima. U prvim kilometrima utrke formiran je bijeg, a ja sam ostao u glavnoj grupi. Glavna grupa je bila kompaktna i nije bilo znatnih promjena do drugog kruga i drugog uspona. Na brdu vodim čitavu grupu namećući jak tempo te hvatamo bijeg. Zatim ja krećem u bijeg i pravim minutu prednosti na preostalom usponu nakon kojeg me čeka 20 km blagog spusta i vjetar u prsa. Do kraja idem solo spuštene glave full gas i juri me kompaktna grupa sa 5 vozača, ali bezuspješno. Čitav vikend je u biciklističkom svijetu bio preplavljen emocijama zbog tragičnog gubitka vozača Bahraina Gina. Čitav svijet je vozio za njega, pa sam tako i ja punim srcem vozio za Gina i za našeg nedavno preminulog biciDinamovca Veljka. Hvala svim kolegama dinamovcima na ogromnoj podršci.”

Dan prije, u subotu, Aleks je vozio utrku na kronometar te zauzeo sjajno 2. mjesto na čemu mu također čestitamo, iako njemu samom ostaje žal za duplom krunom koja je izmakla za 29 sekundi.

Prijeđimo na vijesti iz Hrvatske gdje smo u subotu vozili nacionalno prvenstvo na pisti u Kranjčevićevoj, a u nedjelju nacionalno prvenstvo u kriteriju.

Na pisti je naš Vilim Čerić brončani u kategoriji sprint, kao i Ivan Bratić u kategoriji 4 km dohvatno. Na kriteriju u Sisku smo ostali bez medalje, a najbliži joj je bio Ivan Bratić na 4.  mjestu dok je Kristian Krpan ostao bez plasmana.

I za kraj vijesti iz Slovenije sa Argonavtskog maratona. Ivan Marojević je završio 19. u ukupnom poretku, a Vlatko Sesar 1. u svojoj kategoriji veterana na čemu mu čestitamo!

P.S. Sad očekujemo novi Dinamov dres, za Aleksandra, u obilježjima Crne Gore. Možda je to znak za nove dresove i za nas ostale?!😉