Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu

Iza nas je još jedan vrlo uspješan natjecateljski tjedan te za neke naše biciDinamovce i vrhunac sezone!

U četvrtak je na rasporedu bio kronometar. Po izuzetno vrućem i sparnom danu zlatnom medaljom te titulom nacionalnog prvaka u veteran D kategoriji okitio se naš Vlatko Sesar. U neizvjesnoj borbi u veteran B kategoriji Milan Matošević je osvojio broncu. U najjačoj Elite kategoriji sjajni Ivan Marojević, također osvaja broncu dok Vilim Čerić zauzima 6. mjesto.

Slijedi dan odmora te u subotu cestovna utrka. Prvi voze trojica naših veterana na 60 km dugoj stazi. Milan Matošević potvrđuje sjajnu formu i osvaja srebro u Veteran B kategoriji. A što tek reći za Vlatkovu formu, koji nakon kronometra, ponovno osvaja zlato u veteran D kategoriji ispred srebrnog Fume.

Zadnja utrka dana, 130 km duga, za Elite muškarce u kojoj voze također trojica naših biciDinamovaca. Otpočetka se kreće do daske i na prvom usponu se grupa razbija na komadiće. Marojević ne uspijeva doći na radnu temperaturu, gubi priključak te odustaje nakon 35 km. Vilim Čerić se borio do 65-og km nakon čega biva primoran odustati. Ivan Bratić gubi priključak za prvom četvorkom na prvom usponu nakon čega počinje suradnju sa vozačima iz druge grupe te u nemilosrdnoj igri mačke i miša do posljednjeg kilometra, ipak ovaj puta prolazi kao “miš” te ostvaruje 7. mjesto.

Čestitke svim natjecateljima, posebice osvajačima medalja te posebna zahvala za veliku podršku i pratnju našim vozačima.